Фермеру купити насіння Pioneer на 30% дорожче ніж агрохолдингу

24 грудня 2020 177 0
Фермеру купити насіння Pioneer на 30% дорожче ніж агрохолдингу
Kurkul.com

Після переходу Corteva Agriscience на прямі продажі насіння бренду Pioneer сільгоспвиробники сподівалися на відповідне  зниження цін, запровадження додаткових кейсів та програм лояльності для постійних клієнтів. Проте купувати насіння аграріям стало значно дорожче. Про це йдеться у матеріалі «Золоте» насіння — у що обійшовся фермерам рік прямих продажів Corteva» на Kurkul.com.

«Якщо вони виходять на прямі поставки, то повинні або ціни бути на порядок нижче, або варіація в специфікаціях — можна буде напряму домовлятися, наприклад, про розстрочку. Якщо вони дають дилерам дельту в 10%, значить у них є ця вилка в 10%, в межах якої вони готові «рухатися». У зв'язку з цим можна домагатися нульового кредитування або знижувати дельту до 3%», — розповів комерційний директор «Черкаси-Дніпро Агро» Павло Голуб.

У матеріалі зазначається, що Corteva дійсно ініціювала продаж насіння Pioneer у товарний кредит. Однак, чіткий механізм умов кредитування не був оголошений, а в компанії зазначали, що все буде залежати від кредитоспроможності кожного агровиробника, а ціна на насіння — від загальної кон'юнктури ринку щодо трендів ціноутворення.

Необхідно зазначити, що, за словами нашого джерела, компанія збувала насіння агрохолдингам за мінімальними цінами, у той час, коли для фермерів вартість посівного матеріалу була більшою в середньому на 30%.

«Умовно кажучи, холдингам насіння продавали за $140, а невеликим господарствам значно дорожче. До фермерів приїжджав регіональний представник навесні і пропонував насіння по $200 за мішок. Аграрій відмовлявся. Через деякий час знову приїжджали і пропонували вже $180 за посівну одиницю. А ще через місяць — ті ж самі $140. Фермерів таке відношення обурило, таке враження, що їх за дурнів тримають чи за їх рахунок хочуть збільшити маржу», — акцентувало джерело. 

Підтвердив це і керівник Торгового Дому «Агромир» Георгій Феодоріді. За його словами ціни на насіння виявились значно вищими, ніж того очікували фермери. До того ж агрохолдингам посівмат продавали за значно нижчою ціною.

Виконано за допомогою Disqus