Аграрний фонд повідомив про успішне завершення року

18 грудня 2020 39 0
Богдан Банчук, в. о. голови правління АТ «Аграрний фонд»
Богдан Банчук, в. о. голови правління АТ «Аграрний фонд»

АТ «Аграрний фонд» успішно завершує рік і акумулював фінансовий ресурс на форвард 2020/2021 маркетингового року. Про це розповів в. о. голови правління АТ «Аграрний фонд» Богдан Банчук у матеріалі «Завдання на 2021 рік — вивести АТ «Аграрний фонд» у значний прибуток і розвивати компанію, масштабуючи її» на AgroPolit.com.

«У нас озвучено загальний план закупівель — 160 тис. т: 150 тис. т — продовольча пшениця (2-3 клас) та 10 тис. т — жито», — розповів Богдан Банчук.

За його словами, АТ «Аграрний фонд» нині вже законтрактував близько 35 тис. т продовольчої пшениці врожаю 2021 року.

Як зазначив Богдан Банчук, йому вдалось сформувати професійну команду, яка змогла вирішувати поставлені перед компанією завдання і швидко організувати ефективну роботу з сільгоспвиробниками. І вже новий маркетинговий рік було розпочато в звичному для АТ «Аграрного фонду» і зрозумілому для сільгоспвиробників порядку.

«Наступним важливим завданням було розплутати незрозумілі форвардні контракти, укладені попереднім керівництвом, за якими сільгоспвиробникам надавалися добрива з відстрочкою платежу на момент поставки зерна, а потім ці сільгоспвиробники взагалі відмовлялися виконувати свої зобов’язання. Були й проблеми, пов’язані з неврожаєм в деяких наших клієнтів. Там також з незрозумілих причин попередній менеджмент Товариства врожай не страхував, хоча це передбачає форвардна програма. Однак більшість цих проблем вдалося вирішити шляхом пошуку компромісу, десь доводилося йти на поступки сільгоспвиробникам і домовлятися про заміну товару поставки, десь відтерміновувати розрахунок», — розповів Богдан Банчук. 

Як додав в. о. голови правління АТ «Аграрний фонд», у державному бюджеті ні на 2020, ні на 2021 рік на компанію не було закладено жодної копійки.

«І не має бути там нічого закладено. Товариство в принципі не фінансується з державного бюджету. АТ «Аграрний фонд» – це компанія, яка самостійно заробляє кошти і надає фінансову підтримку через свою форвардну програму сільгоспвиробникам. З отриманих прибутків Товариство сплачує дивіденди своєму єдиному акціонеру — державі», — прокоментував Богдан Банчук.

Виконано за допомогою Disqus