В Україні розпочали утилізувати тару з-під пестицидів

22 грудня 2020 159 0
В Україні розпочали утилізувати тару з-під пестицидів
pixabay.com

Європейська Бізнес Асоціація оголосила про початок реалізації в Україні проєкту з утилізації тари з-під пестицидів «Відповідальне поводження з використаною тарою з-під засобів захисту рослин». Про це повідомила пресслужба ЄБА.

Як пояснили в асоціації, актуальність даного проєкту зумовлена тим, що наразі тара з-під засобів захисту рослин в Україні в основному викидається або ж повторно використовується для виготовлення фальсифікату, тоді як в країнах Європи вона підлягає обов’язковій утилізації.

Також ЄБА анонсувала участь в даному проекті найбільших виробників ЗЗР — «Адама Україна», Bayer, BASF, «Нуфарм Україна», ТОВ «Самміт Агро-Юкрейн», Syngenta, «ФМС Україна», «ЮПЛ Україна».

«Даний проєкт об’єднає світових виробників для введення європейського механізму утилізації в Україні. Його реалізація дозволить збільшити обсяги збору і переробки тари з-під ЗЗР, проаналізувати логістичні маршрути для оптимізації процесу збору, налагодити комунікацію між усіма суб’єктами, а також підвищить ефективність звернення з такою тарою », — відзначили в асоціації.

В рамках проекту також планується запуск онлайн-платформи, яка дозволить відстежувати «життєвий цикл» тари з моменту застосування препарату і перекладу тари в категорію відходів до моменту її переробки або утилізації.

«Через цей веб-майданчик кінцеві споживачі (агрохолдинги, фермерські господарства та ін.) зможуть сформувати онлайн заявку на збір тари з-під ЗЗР, а ліцензіат (компанія, яка здійснює операції з небезпечними відходами) виконати відповідні дії зі збирання, перевезення, зберігання, переробки та утилізації використаної тари», — пояснили в ЄБА.

Читайте також: Наступного сезону ціна на ЗЗР може зрости на 15-17% — думка

Виконано за допомогою Disqus