Наступного сезону ціна на ЗЗР може зрости на 15-17% — думка

16 грудня 2020 328 0
Наступного сезону ціна на ЗЗР може зрости на 15-17% — думка
LNZ Group

У наступному сезоні ціна на засоби захисту рослин може зрости на 15-17%. Таку думку висловив Сергій Борисов, керівник хімічного напрямку бренду DEFENDA LNZ Group у матеріалі «У нашому полку прибуло, або Як бренд DEFENDA поповнює свій портфель новими препаратами» на Latifundist.com.

«Зараз на ринку відчувається брак контейнерів і суден, відповідно ціна фрахту зростає. Також закриваються деякі заводи в Китаї, а тих потужностей, що залишилися не вистачає, щоб забезпечити попит. Виробництво і логістика у них зараз не збалансована. Навантаження на грудень-січень перевищила наявні потужності, у зв'язку з цим ціна на ЗЗР зростає. Така ситуація спостерігається протягом останніх 1,5-2 місяців. У наступному сезоні ціна на генеричні препарати може вирости на 15-17%. І це не межа. Ми вже зараз спостерігаємо їх подорожчання», — розповів фахівець.

Він зазначив, що все це пов'язано із дуже складним сезоном.

«Стільки потрясінь за один рік, починаючи від ранньої весни, весняної посухи і закінчуючи знову посухою і дефолтами компаній в зв'язку з поставками зерна. Непрогнозованість ринків, як дистриб'юторського, так і аграрного в цілому. Плюс проблеми з поставками засобів захисту рослин. Також були проблеми виробництва і логістики з Китаю, у зв'язку з коливаннями валют і карантинними обмеженнями. Вартість логістики з Китаю збільшилася в 5 разів, в порівнянні з минулим роком», — додав Сергій Борисов.

Читайте також: Бренд DEFENDA поповниться новими гербіцидами та протруйниками

Виконано за допомогою Disqus