Фермеру з Полтавщини незаконно передали в оренду 370 га землі

23 грудня 2020 286 0
Фермеру з Полтавщини незаконно передали в оренду 370 га землі
Kurkul.com

В Полтавській обл. у фермера заберуть земельну ділянку площею 370 га вартістю майже 38 млн грн. Повідомляє Zemelka.ua, з посиланням на пресслужбу прокуратури області.

«За позовом Лубенської місцевої прокуратури Семенівським районним судом визнано незаконними та скасовано накази Головного управління Держгеокадастру у Полтавській області про передачу в оренду фізичній особі  для створення фермерського господарства 4 земельних ділянок сільськогосподарського призначення загальною площею понад 370 га вартістю майже 38 млн грн та визнано недійсними договори оренди вказаної землі», — зазначили у відомстві.

Прокуратурою встановлено, що у 2015 р. засновник фермерського господарства використав право на одержання землі на пільгових умовах. Спірні земельні ділянки ним отримано повторно без проведення земельних торгів, тобто всупереч вимогам чинного законодавства. З метою відновлення порушених інтересів держави прокуратура звернулася до суду.

Примітка: відповідно до вимог Земельного кодексу України та Закону України «Про фермерське господарство» особа може отримати земельну ділянку державної чи комунальної власності лише на конкурентних засадах.

Читайте також: 

Виконано за допомогою Disqus