Потреба фермерів у високопродуктивних сепараторах зростає — фахівець

23 грудня 2020 65 0
Потреба фермерів у високопродуктивних сепараторах зростає — фахівець
Kurkul.com

Компанія «АЕРОМЕХ» в 2020 р. збільшила виробництво сепараторів САД в 1,5 раза в порівнянні з 2019 р. Найбільший попит мали моделі для дрібних фермерських господарств САД-5 з циклоном і САД-50 з циклоном. Про це розповіла співзасновник і комерційний директор «АЕРОМЕХ» Ірина Чорнобай у матеріалі «АЭРОМЕХ у 2020 році збільшив виробництво сепараторів САД в 1,5 раза» на Elevatorist.com.

«Стабільно високим був попит на моделі для дрібних фермерських господарств — САД-5 з циклоном і САД-50 з циклоном. Але в цьому році збільшилася і кількість замовлень на більш потужні машини, потужністю в 100-150 тонн. Тобто, підприємства, у яких понад 1500-2000 гектар, вже беруть високопродуктивний сепаратор, і потреба в таких моделях продовжує зростати», — розповіла Ірина Чорнобай.

За її словами, попит на сепаратори зростає, оскільки сепаратор, як відомо, відбирає найсильніше, повноцінне насіння — а це збільшення врожаю на 20-30%.

«20 років тому, коли я ще вчилася в аспірантурі, у нас по Луганській області середня врожайність зерна була 27-30 центнерів з гектара, а зараз аграрії домагаються врожаю в 80-100 центнерів з гектара. Вал зростає, поліпшується технологія виробництва. До того ж я вважаю, що за ці 20 років і наш сепаратор вніс свою величезну лепту в збільшення врожайності, тому як практично кожне господарство користується цією установкою», — додала комерційний директор.

Як зазначила Ірина Чорнобай, за кордон «АЕРОМЕХ» відправляє понад 70% всієї продукції.

«Наша розробка унікальна, і аналогів у світі вона не має. Іноземні клієнти добре вміють рахувати гроші, а сепаратор САД — не лише найпростіший і ефективний спосіб очищення зерна, а ще й найекономніший. До того ж він ще й універсальний, може вирішувати кілька завдань. Всі разом це означає мінімізацію витрат на електроенергію і мінімізацію тимчасового ресурсу», — підсумувала Ірина Чорнобай.

Виконано за допомогою Disqus