В Запоріжзькій області пройде інвентаризація сільгоспземель

16 червня 2015 42 0
В Запоріжзькій області пройде інвентаризація сільгоспземель
Вigpicture.ruВ Запоріжзькій області пройде інвентаризація сільгоспземель

Землевпорядною службою Запоріжської області в тритижневий термін буде проведена інвентаризація земель сільськогосподарського призначення державної власності для виявлення ділянок, які використовуються незаконно. Таке розпорядження надав голова облдержадміністрації Григорій Самардака, повідомляє прес-служба відомства.

Як повідомили в Головному управлінні Держземагентства Запоріжської області, основна мета цієї роботи — припинення незаконного використання державних сільгоспземель в області та забезпечення надходження земельних платежів в казну місцевих бюджетів.

«Платежі за землю — один з найбільш значущих джерел наповнення місцевих бюджетів. В період економічної кризи це питання стоїть особливо гостро. Тому землевпорядна служба повинна вжити вичерпних заходів для припинення на території області незаконного використання державних сільгоспземель і збагачення за їхній рахунок окремих осіб», — зазначив в.о. начальника Головного управління Держгеокадастру Олександр Бондар.

Інвентаризація проводиться у співпраці з районними державними адміністраціями, сільськими та селищними радами, податкової та реєстраційної службами.

Особлива увага повинна бути приділена виявленню земельних ділянок, які використовуються при відсутності оформлених у законодавчо встановленому порядку правовстановлюючих документів на землю; продовжують використовуватися за договорами оренди, термін дії яких закінчився; використовуються за договорами оренди, річна ставка орендної плати в яких не відповідає вимогам чинного законодавства; були надані в постійне користування для ведення фермерського господарства особі, вже померла, проте землі продовжують використовуватися іншими особами незаконно; були надані в постійне користування державним підприємствам, які з часом припинили своє існування, однак правовстановлюючі документи на землю правонаступниками цих підприємств не переоформлені.

Виконано за допомогою Disqus