Топ-5 наслідків податкових новацій

31 грудня 2015 86 0
Наслідки податкових новацій можуть бути катастрофічними
Тsn.uaНаслідки податкових новацій можуть бути катастрофічними

Наслідки податкових новацій можуть бути катастрофічними у політичному, економічному і соціальному плані, сказав голова Агарної партії України Віталій Скоцик, пише Lb.ua.

«В аграрному секторі все тісно пов’язано. Наведу лише основні», — зазначив він.

Перше — це втрата цілої галузі, яка годує країну, забезпечує найбільші валютні надходження і формує третину ВВП.

Друге — це різке здорожчання продуктів харчування щонайменше на 45%. За минулий рік через інфляцію купівельна спроможність українців впала вдвічі. За останній рік ціни виросли у середньому на 66%. Понад 80% українців вже фактично живуть за межею бідності, якщо вірити ООН. Більше 70% доходів витрачається на їжу і сплату житла.

Третє — це інфляція і знецінення національної валюти щонайменше на 50%, що зробить українців ще біднішими.

Читати по темі: Всеукраїнський безстроковий страйк: аграрії блокують траси

Четверте — це знищення власного тваринництва. Вигідно буде вирощувати тільки експортні культури і все. Країна не зможе піднятися від рівня сировинного придатку, на українцях зароблятимуть інші країни світу. Не буде інвестицій у нові сфери і переробку. Розвиненим країнам не потрібна Україна, як конкурент на ринку готової продукції. Тому значну частину експортованої кукурудзи, пшениці переробляють на біоетанол за кордоном, а в Україні практично немає виробництва біопалива.

П’яте — у сукупності різке погіршення економічних показників матиме наслідком підвищення соціальної напруги. Не виключено, що людям (не лише аграріям, як зараз) не залишиться іншого вибору, як виходити на вулиці. Це вкрай небезпечно тепер, коли країна веде війну і перебуває у глибокій економічній кризі.

Виконано за допомогою Disqus