Названо найпродуктивніші гібриди кукурудзи у сезоні 2020

8 січня 2021 1083 0
Названо найпродуктивніші гібриди кукурудзи у сезоні 2020

На Аграрному Полігоні фахівці досліджували врожайність та якість врожаю 105 гібридів кукурудзи селекції Saatbau, Syngenta, KWS, Euralis, Limagrain, Pioneer, ВНІС, Brevant, МАЇС, Vasco, RWA, Mas seeds, RAGT, Soufflet, Zagreb в умовах поточного року.

Про це йдеться у матеріалі «Результати дослідження 105 гібридів кукурудзи, систем захисту та живлення у 2020 році» на SuperAgronom.com.

Контрольним варіантом був Адевей (ФАО 290), на ньому ж застосовували всі схеми способів живлення та внесення мікроелементів.

У ТОП-7 найпродуктивніших гібридів на Аграрному полігоні увійшли:

Вирощували всі гібриди на супіщаних, дерново-підзолистих ґрунтах на півночі Рівненської області, що за ґрунтово-кліматичними умовами не є комфортною зоною для вирощування кукурудзи, особливо пізньостиглих гібридів. 

«У цьому сезоні, на диво, добре себе показали гібриди пізньої кукурудзи. Найбільшу врожайність серед усіх 105 гібридів мав гібрид з ФАО 390. Зараз вже існує тепловий ресурс, що дозволяє у нашій зоні вирощувати гібриди з високим ФАО. Рік був далеко не простий для кукурудзи, але нам вдалося отримати хороші результати. Найменша врожайність сягнула 6 т/га, а найбільша — 15 т/га — це свідчить про адаптивність, пластичність деяких гібридів, а не про слабкий потенціал врожайності», — зазначив Олег Фурманець, технолог з агрономії.

Виконано за допомогою Disqus