МТЗ презентував нові моделі тракторів BELARUS

8 січня 2021 13230 0
МТЗ презентував нові моделі тракторів BELARUS

Мінський тракторний завод оновив трактори, змінилися зовні та отримали нові індекси — BELARUS-82.3 і BELARUS-1222. Обидві машини вже демонструвалися на спеціалізованих виставках, але під Новий рік їх виставили на загальний огляд. Повідомляє Traktorist.ua.

Конструктори відмовилися від механічного приводу переднього ведучого моста — тепер його включає гідрокерована багатодискова фрикційна муфта, яка працює в маслі. Така заміна дозволила збільшити надійність трансмісії — тепер передній міст здатний витримувати підвищене навантаження.

Покращено управління коробкою передач (синхронізована, зі збільшеним числом передач 18х18, з установкою реверсивного і понижувального редукторів). Завдяки встановленню муфти зчеплення LUK (диск з металокерамікою) знижено зусилля на педаль зчеплення. Модернізовано гальмівна система.

У конструкції заднього вала відбору потужності стрічкові гальма управління також замінили на багатодискову фрикційну муфту, що дозволило не тільки забезпечити високу довговічність ВВП, а й збільшити передану через нього потужність. Вантажопідйомність заднього навісного пристрою підвищена до 3 400 кг.

Вдалося герметизувати передню стінку кабіни, зменшити шум і вібрацію від двигуна і відповідно підвищити комфорт оператора. Введено в дію новий тягово-зчіпний пристрій.

Уже в базовій комплектації є USB зарядний пристрій, прикурювач, магнітола, кондиціонер (опціонально може бути встановлений клімат-контроль). Реверс-редуктор дозволить легко керувати трактором при човникових операціях, зокрема при роботі з фронтальним навантажувачем.

У BELARUS-1222  не тільки нове облицювання з більш досконалою світлотехнікою, а й нова кабіна з панорамним склом. Вона більш простора і комфортна, відрізняється розширеним отвором двері для полегшення доступу оператора.

Читайте також: Завод Кобзаренка розширив асортимент ковшів для фронтальних навантажувачів

В кабіні — досить високий рівень комфорту, поліпшена ергономіка постів управління і відмінний огляд. Сидіння з регулюваннями на пневмопідвісці. Новий щиток приладів з кольоровим РК-дисплеєм. Магнітола, USB зарядний пристрій, прикурювач, кондиціонер, електрокеровані дзеркала.

BELARUS-1222 оснастили електрогідравлічною навісною системою, яка раніше ставилася тільки на більш потужні трактори.

«Модифікація 1222.3 комплектується 136-сильним дизелем ММЗ Д-260.2S2, що відповідає стандарту Stage II. На модифікації 1222.4 буде встановлюватися двигун Д-260.2S3А рівня Stage IIIa. Обидва мотори з безпосереднім впорскуванням палива, турбонаддувом і інтеркулером, обидва оснащені ефективною системою охолодження для різних умов експлуатації. Трактори комплектуються дисковим ВВП; передбачені автоматичне включення ПВМ і блокування диференціала», — зазначили розробники.

Виконано за допомогою Disqus