Фірташ відключає газ «Дніпроазоту» Коломойського

17 січня 2021 16458 0
Фірташ відключає газ «Дніпроазоту» Коломойського
radiosvoboda.org

АТ «Дніпропетровськгаз», що належить Дмитру Фірташу, обмежила розподіл газу виробнику азотних добрив АТ «Дніпроазот» Ігора Коломойського. Це сталось через накопичення боргів за розподіл газу, повідомляється у пресрелізі АТ «Дніпропетровськгаз», розміщеному на interfax.com.ua.

«Станом на січень 2021 року борг АТ «Дніпроазот» за розподіл газу перед АТ «Дніпропетровськгаз» перевищив 200 млн грн. Сума цієї заборгованості перевищує платежі за доставку газу всіх споживачів Дніпропетровської області і створює загрозу стабільності газопостачання регіону», — повідомляється у пресрелізі.

У зв'язку з хронічним порушенням «Дніпроазотом» договірних відносин, «Дніпропетровськгаз» почав процедуру обмеження (припинення) розподілу газу. Підприємство було повідомлено, що 18 січня 2021 року розпочнеться перший етап обмеження газопостачання.

Також у пресрелізі повідомляється, що для ухилення від оплати за розподіл газу «Дніпроазот» активно використовував юридичні механізми. Разом з тим в області були проведені акції з закликом до населення не оплачувати рахунки за газ і його доставку.

Для довідки: АТ «Дніпроазот» — підприємство хімічної галузі України, значний виробник аміаку і азотних добрив, «ДніпроАзот» спеціалізується на виробництві аміаку, карбаміду, каустичної соди, хлору, соляної кислоти і входить в п'ятірку найбільших хімічних підприємств країни. 

Виконано за допомогою Disqus