Фірташ подав позов до суду проти звинувачень в монополії на ринку добрив

15 листопада 2019 161 0
Фірташ подав позов до суду проти звинувачень в монополії на ринку добрив
biz.censor.net.uaФірташ подав позов до суду проти звинувачень в монополії на ринку добрив

Заводи азотної хімії Group DF, засновником яких є Дмитро Фірташ, подали позови до суду, щоб оскаржити рішення Антимонопольного комітету України в зловживання монопольним становищем і примусовий поділ групу компаній Ostchem. Про це повідомляє Latifundist.com з посиланням на прес-службу Group DF.

Позов подали — «Сєвєродонецьке об'єднання Азот», «Азот», «Рівнеазот», а також трейдер добривами «НФ Трейдінг Україна».

«Ми вважаємо, що Антимонопольний комітет прийняв необгрунтоване рішення. У Антимонопольного комітету не було підстав для того, щоб зробити висновок про монопольну змову і відповідно стверджувати, що мало місце зловживання монопольним становищем. У суді ми будемо доводити, що для прийняття рішення АМКУ використовувало необ'єктивну інформацію і дуже сумнівну аргументацію. Ми вважаємо, що АМКУ навмисне використовував методику, яка застосовується в судах ЄС і в світі, що дозволило спотворити частки виробників на ринку», — прокоментував директор компанії DF LEX Ігор Ярина.

Нагадаємо, АМКУ ухвалив рішення примусово поділити групу компаній Ostchem Дмитра Фірташа у частині виробників азотних мінеральних добрив і накласти на «НФ Трейдінг Україна» штраф у розмірі 107 млн грн.

Виконано за допомогою Disqus