Фермер з Київщини популяризує екзотичний рокамболь

20 січня 2021 136 0

В Україні наразі небагато аграріїв, які вирощують рокамболь. Цей овоч поки недостатньо популярний в українських споживачів. Виправити це намагається Володимир Мережко — засновник «Клубу виробників Рокамболю». Майже всі фермери, які займаються вирощуванням екзотичного овоча — це його покупці. Про це повідомляє seeds.org.ua


Першу головку рокамболю фермер привіз із Флориди — купив за $6,5 і розмножив її. Хоча оптимальні умови для вирощування рокамболю на Півдні України — ці кліматичні умови для нього підходять ідеально, Володимир Мережко вирощує його на Київщині — у селі Баришівка.


Рокамболь — це цибуля причасникова. Від цибулі він узяв вагу, а від часнику — вигляд і присмак. Там більше цибулі. Якщо додати в зажарку і все, що печеться, там такий букет розкривається, дуже ароматний, неймовірний. Люди раз спробують і потім не зможуть відмовитись.


На відміну від зимових сортів часнику, рокамболь чудово зберігається — практично всю зиму, до квітня, може похвалитися високою врожайністю — приблизно в 3–4 рази вищою, ніж врожайність традиційних сортів часнику. Вага кожної головки сягає від 250 до 450 грам. Ринку рокамболю в Україні наразі немає, тому фермер реалізує його на аграрних виставках, ярмарках та через власний сайт.

Виконано за допомогою Disqus