Оприлюднено закупівельні ціни на живець свиней — прогноз аналітиків

22 січня 2021 22391 0
Оприлюднено закупівельні ціни на живець свиней — прогноз аналітиків
Kurkul.com

За прогнозом аналітичного відділу Асоціації «М’ясної галузі», 25–31 січня 2021 р. закупівельні ціни свиней живою вагою становитимуть 37–38 грн/кг. Про це повідомила пресслужба відомства.

Аналітики зазначають, що закупівельна ціна ймовірно залишиться на рівні минулого тижня або зросте на 1 грн/кг  до ціни минулого тижня.

«Попит і пропозиція є головними факторами формування закупівельних цін на свиней. Попит і споживання м’яса в Україні залишається низьким — менше 45 кг/рік. Середньодушове споживання свинини українцями — найменше в Європі, менше ніж 15 кг/рік, в усіх сусідніх країнах — в 2-3 рази більше. До зниження споживання свинини за минулі роки привела висока ціна на цей вид м’яса. Водночас, виросло споживання курятини, через її меншу ціну», — йдеться у повідомленні.

На початок 2021 р. роздрібні ціни на свинину і курятину практично зрівнялися, однак українці минулого року спожили в 2 рази більше курятини ніж свинини.

Через пандемію COVID-19 у світі, пташиного грипу та АЧС в Німеччині світова торгівля курятиною і свининою зменшилася. У країн експортерів великі залишки замороженого м’яса, а ціни на м’ясо знаходяться на рівні собівартості

«Так, в Україні недостатньо реалізовано потенціал внутрішнього ринку м’яса. Не допустити ще більшого зниження цін на м’ясо можна завдяки збільшенню його споживання», — відзначають в Асоціації.

Читати за темою: АСУ проти збільшення квот на поставки свинини з ЄС за нульовою ставкою мита

Виконано за допомогою Disqus