Індійські фермери продовжують протестувати

27 січня 2021 122 0
Індійські фермери продовжують протестувати
pixabay.com

У столиці Індії (м. Делі) проходять масові протести фермерів на тракторах. Про це повідомляє Traktorist.ua, з посиланням на bbc.com.

У результаті протестів, що переросли у заворушення, постраждало щонайменше 300 поліцейських.

«Індійські фермери вже два місяці мітингують проти нових законів про вільний ринок торгівлі, називаючи їх «чорними» та «смертним вироком», — йдеться у повідомленні.

За словами журналістів, ця акція — наймасштабніша з усіх, що відбувалися в Індії. Сьогодні, у День республіки, протести не лише не вщухли, але й посилилися ще більше.

«Закони, проти яких мітингують фермери, спрощують правила продажу, ціноутворення й зберігання сільськогосподарської продукції, а також вводять поняття вільного ринку, що згодом може призвести до зникнення гуртових стихійних ринків та появи конкурентів у вигляді великих компаній», — зазначається у повідомленні.

Після початку протестів в уряді запропонували тимчасово зупинити дію законів, але фермери наполягають на їх повному скасуванні. Цього разу демонстранти на тракторах прорвали барикади, відхилившись від маршруту, який був раніше узгоджений із владою для проведення мітингу.

Фермери відзначають, що якщо зараз вони можуть вільно продавати вирощену продукцію за гарантованими цінами, то з приходом на ринок сільськогосподарських корпорацій продавати фермерську продукцію стане невигідно та навіть збитково.

Нагадаємо, ще у грудні 2020 р. десятки тисяч протестуючих індійських фермерів закликали до другого за тиждень загальнонаціонального страйку, щоб домогтися скасування трьох нових законів про сільськогосподарську реформу.

Вже у січні цього року під час протестів помер 40-річний фермер із Пенджабу. За попередніми даними, причиною смерті стало вживання отруйної речовини. Чоловіка доправили до місцевої лікарні, але врятувати не змогли, заявляє поліція. 

Виконано за допомогою Disqus