На Хмельниччині відкрили дані про 42% зареєстрованих у регіоні земельних ділянок

6 січня 2016 36 0
Відкриття поземельних книг – одне з ключових завдань у сфері земельних відносин
unsplash.comВідкриття поземельних книг – одне з ключових завдань у сфері земельних відносин

Державні кадастрові реєстратори територіальних підрозділів Держгеокадастру Хмельницької області станом на кінець 2015 року відкрили у електронному форматі 208,182 тис. поземельних книг. Фактично доступні дані про 42% від зареєстрованих у регіоні земельних ділянок, повідомляє «Урядовий портал».

Загалом в області необхідно створити цифрові поземельні книги на 491 606 ділянок.

«Відкриття поземельних книг – це одне з ключових завдань у сфері земельних відносин. Публічні дані про земельні ділянки надають доступ до реєстру власників земель і пришвидшують надання онлайн-послуг, зокрема, замовлення витягу з кадастру про земельну ділянку та нормативну грошову оцінку землі», — зазначено у повідомленні.

Найбільшу кількість пакетів документів відкрили у м. Кам’янець-Подільський (86 % від усіє кількості поземельних книг), м. Нетішин (66%) та у Полонському (53%), Ізяславському (53%), Славутському (51%), Новоушицькому (51%) районах області.

«Головне при відкритті поземельних книг – достовірність та актуальність інформації, яку вносять реєстратори територіальних органів. Тому точність даних ретельно контролюється» – зазначає в.о. начальника Головного управління Держгеокадастру у Хмельницькій області Олександр Ревко.

Довідка:

Відповідно до ст. 25 Закону України «Про Державний земельний кадастр» поземельна книга – це документ Державного земельного кадастру, що містить відомості про земельну ділянку: кадастровий номер; площу; місцезнаходження; склад угідь; цільове призначення (категорія земель, вид використання земельної ділянки в межах певної категорії земель); нормативну грошову оцінку; інформацію про власників (користувачів) земельної ділянки відповідно до даних про зареєстровані речові права у Державному реєстрі речових прав на нерухоме майно; дані про бонітування ґрунтів тощо.

Виконано за допомогою Disqus