У NAPG розповіли, за якими характеристиками відбирають гібриди UNIVERSEED для України

1 лютого 2021 53 0
У NAPG розповіли, за якими характеристиками відбирають гібриди UNIVERSEED для України
latifundist.com

Клер Кован, генеральний директор канадської селекційної компанії NAPG (North American Plant Genetic), що є постачальником генетичного матеріалу LNZ Group, розповіла про те, як тестуються гібриди UNIVERSEED та за якими характеристиками вони відбираються для України. Про це йдеться у матеріалі «UNIVERSEED — плід північноамериканської селекції та українського виробництва» на Latifundist.com.

За її словами, всі дослідження проводяться в Україні, щоб побачити, як будуть поводитися ті чи інші гібриди в українських умовах. У 2020 р. компанія провела невеликі випробування на ділянках в 5 локаціях по всій Україні, а більш просунуті продукти проходили ще 15 більш масштабних випробувань.

«У 2020 р. тестували понад 250 різних гібридів кукурудзи, з них понад 200 — вперше в Україні. Компанія критично оцінює і відсіває гібриди, які погано себе проявляють в українських умовах. Наша програма випробувань — це гігантський фільтр. Ми виробляємо багато гібридів і відсіюємо їх до тих пір, поки не отримаємо кращі з кращих, які можна буде зареєструвати, виробити і продати», — поінформувала Клер Кован.

Читати також: LNZ проведе серію конференцій про технології обробітку ґрунту та особливості вирощування с/г культур

Також вона зазначила, що при оцінці того, які гібриди підлягають комерціалізації, у компанії враховують ряд характеристик.

«Перша і найважливіша — це врожайність. Якщо гібрид не дає високу врожайність, його не вибирають. Також дивимося на те, наскільки стійкий гібрид: на різних територіях, в різні роки і в різних умовах. Гібрид, який добре проявив себе в різних умовах, — це успішний результат нашої роботи», — пояснила генеральний директор NAPG.

Крім того, за її словами, у компанії звертають увагу на повний агрономічний комплекс: сильний чи стебло у рослини, вразливе воно до хвороб, чи володіє в цілому хорошим здоров'ям, як швидко втрачає вологу до часу збору врожаю.

«Щоб переконатися в тому, що ми виводимо сильну продукцію на український ринок, проводиться велика робота. Оцінка гібридів — це командна робота NAPG і агрономів та експертів LNZ Group», — підсумувала фахівець.

Виконано за допомогою Disqus