Посуха не вплинула на якість врожаю силосної кукурудзи UNIVERSEED — агроном

2 жовтня 2020 60 0
Посуха не вплинула на якість врожаю силосної кукурудзи UNIVERSEED — агроном
Kurkul.com

У ФГ «Тетяна 2011» попри складні погодні умови цьогоріч отримали врожайність силосної кукурудзи UNIVERSEED на рівні минулого року. Про це йдеться у новому випуску Агрореаліті від LNZ Group.

Зазначається, що сіяли цього року силосну кукурудзу UNIVERSEED S3909. Силос  у господарстві використовують для годівлі кіз. Наразі їх 2,7 тис. голів, серед них 1100 дійних.

Як зазначив Олександр Сивогорло, заступник голови з агрономічних питань, попри несприятливі погодні умови — посуху, відсутність дощів — урожайність силосу отримали ні рівні минулого року.

Після вивантаження зеленої маси вона зберігається в рукаві (до 250 т в 1 рукаві). З огляду на кількість поголів'я кіз в господарстві агропідприємству необхідно щорічно закладати близько 1,5 тис. т силосу.

«Ми закладаємо близько 1,5 тис. т силосу на рік для годівлі кіз. У нас 2 породи кіз — зааненська і альпійська. Раціон для годівлі використовуємо багатокомпонентний, основна частина це кукурудзяний силос, також житній сінаж, жом із цукрового буряка і цукрова меляса», — додав Володимир Гаркавий, головний ветеринар господарства.

За його словами господарство перейшло на принцип годівлі, коли 60% в раціоні становить силос. Це дало змогу підвищити надої та покращити здоров’я тварин. 

Виконано за допомогою Disqus