Фермер на Запоріжжі почав підживлювати озимі вже наприкінці січня

1 лютого 2021 3999 0
Фермер на Запоріжжі почав підживлювати озимі вже наприкінці січня

Керівник фермерського господарства «Пламіда» Сергій Завгородній на Запоріжжі почав підживлення озимих пшениці та ячменю на своїх полях ще в п’ятницю 29 січня. За допомогою обприскувача «Водолій» було внесено на 70 га КАС-32 в нормі 150 л/га, що в перерахунку на масу складає 200 кг/га.

Про це він розповів у коментарі Kurkul.com.

«Колеги кажуть, що так рано виходити в поле з підживленням не варто. Але я вже близько 10 років працюю з КАСом. Треба врахувати, що ми південний регіон і маємо відповідні умови, що дозволяють працювати з добривами набагато раніше, ніж в інших регіонах», — розповів Сергій Завгородній.

Фермер зазначає, що насправді вже всі великі господарства в окрузі теж повносили добрива на поля. Ціна КАСу для підживлення склала 8 300 грн/т, а оренда техніки (із ДП) для операції становила 250 грн/га.

Нагадаємо, через значні морози у січні та недостатній сніговий покрив аграрії подекуди фіксували вимерзання озимого ріпаку. Про це свідчать дані анонімного опитування проведеного сайтом Kurkul.com.

Так, згідно з опитуванням більшість відповіли, що вимерзання не спостерігалось, проте 26% стверджують, що на полях фіксували такі випадки.

Як повідомив у ексклюзивному коментарі Kurkul.com директор філії «Хмільник» («НІБУЛОН») Олександр Кроліцький із с.Широка Гребля Хмільницького району, у їх господарстві снігового покриву було досить і озимі культури в нормальному стані.

За словами  головного агронома ТОВ «Агрікор Холдинг» Олександра Старченко, на Чернігівщині ситуації із вимерзанням ріпаку зафіксовані теж не були.

Виконано за допомогою Disqus