В Україні змінено форми податкової накладної та декларації з ПДВ

2 лютого 2021 271 0
В Україні змінено форми податкової накладної та декларації з ПДВ
Kurkul.com

Мінфін оновив форми податкової накладної та декларації з ПДВ. Наказ набере чинності з місяця, наступного за місяцем його офіційного опублікування. Про це інофрмує Бухгалтер.UA.

Загалом, наказом від 02.12.2020 р. № 734 зміни сконцентрувалися у формах:

  • податкової накладної;
  • податкової декларації з податку на додану вартість;
  • уточнювального розрахунку податкових зобов'язань з податку на додану вартість у зв'язку з виправленням самостійно виявлених помилок.

Цей наказ набере чинності з 1 числа місяця, що настає за місяцем його офіційного опублікування. Станом на 01.02.2021 р. він ще не був опублікований.

«Коригувань зазнали окремі акти Мінфіну. Так, у Порядку заповнення податкової накладної закріпили, що у рядку «код» податкової накладної зазначається ознака джерела податкового номера відповідно до реєстру, якому належить податковий номер особи. При цьому цей рядок буде заповнюватися у разі заповнення рядка «Податковий номер платника податку або серія (за наявності) та номер паспорта» податкової накладної», — йдеться у повідомленні.

Уточнень зазнав і Порядок заповнення і подання податкової звітності з податку на додану вартість. Тут підкоригували, зокрема, норми щодо звітного (податкового) періоду та строків подання декларації.

Читати за темою: У Раді зареєстрували законопроект щодо нарахування ПДВ при загибелі врожаю

Виконано за допомогою Disqus