У Раді зареєстрували законопроект щодо нарахування ПДВ при загибелі врожаю

29 січня 2021 132 0
У Раді зареєстрували законопроект щодо нарахування ПДВ при загибелі врожаю
Kurkul.com

У парламенті зареєстровано законопроєкт щодо ПДВ при загибелі врожаю. Проєкт має врегулювати спірне питання донарахування ПДВ за товари та послуги, придбані сільгоспвиробниками, у разі виникнення форс-мажорних обставин, що призвели до загибелі врожаю. Про це йдеться на офіційному сайті ВРУ.

На цьому тижні у парламенті було зареєстровано законопроєкт №4571-2 «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо додаткової підтримки платників податків у 2021 році». Метою законопроекту є запровадження у 2021 р. дії додаткових заходів  для підтримки платників податків.

Зокрема, законопроектом пропонується врегулювати спірне питання донарахування умовного ПДВ на товари та послуги, придбані для вирощування урожаю та тварин, які загинули у зв’язку із форс-мажорними обставинами.

Питання донарахування ПДВ за товари та послуги у разі загибелі врожаю було одним з найбільш обговорюваних у аграрній спільноті у 2020 р., після загибелі спочатку озимих, а потім і частини ярих посівів внаслідок посухи, що вдарила по південним і частині центральних областей України.

Читайте також: Мінфін виступає за зниження ставки ПДВ для сільгосппродукції

Виконано за допомогою Disqus