Поліцейські отримали підозру за побиття фермера на Харківщині

10 лютого 2021 176 0
Поліцейські отримали підозру за побиття фермера на Харківщині

Слідчі ТУ ДБР у Полтаві повідомили про підозру трьом співробітникам з полку поліції особливого призначення ГУ Нацполіції у Харківській області за побиття фермера.

Саме побиття сталося у вересні 2020 р. Про це повідомляє пресслужба Територіального управління Державного бюро розслідувань у Полтаві.

Як раніше повідомляв Kurkul.com, у вересні 2020 р. у Сахновщинському р-ні поблизу села Дар-Надежда, що на Харківщині, відбулася сутичка між аграріями, які збирали урожай соняшнику, та спецпідрозділом поліції. В результаті цього двоє робітників поля із тілесними пошкодженнями потрапили до лікарні, а на працівників поліції Державним бюро розслідувань заведено кримінальну справу за перевищення службових повноважень

Детальніше читайте у матеріалі: Вибиті зуби та арештований комбайн — як харківська поліція та фермери урожай ділили

Вимагаючи надати документи на поле і техніку, правоохоронці почали використовувати задушливі прийоми та наносити потерпілим удари по тулубу.

Надалі вони обмежили громадянам можливість пересування, визначивши ділянку, за яку ті не могли виходити. Однак, права та обов'язки затриманим особам не повідомлялись, протоколів затримання чи будь-яких інших процесуальних документів про затримання складено не було.

Таким чином, троє співробітників поліції підозрюються у перевищенні влади працівниками правоохоронного органу, що супроводжувалось насильством (ч. 2 ст. 365 КК України).

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 8 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років.

Процесуальне керівництво досудовим розслідуванням у кримінальному провадженні здійснює Харківська обласна прокуратура. Оперативний супровід — ДВБ Нацполіції України.

Виконано за допомогою Disqus