На Миколаївщині фермера звинувачують у жорстокому поводженні з тваринами

11 лютого 2021 92 0
На Миколаївщині фермера звинувачують у жорстокому поводженні з тваринами
Kurkul.com

У с. Кавказ Березнегуватського р-ну Миколаївської обл. фермера звинувачують у знущаннях над тваринами. Про це інформують Подробиці

Жителі села звернулися до зоозахисників, адже в колгоспі тварини знаходяться на вулиці, і в мороз, і в дощ. Вони розповідають, що тварини живуть просто неба в будь-яку пору року, через що часто гинуть.

Після огляду території ветеринар зазначив, що критих приміщень для всієї череди не вистачає. Але навіть ті, що є, продуваються і не захищають від морозу. Якщо ж корова лежить у багнюці, то в неї потім хворіють ноги та розвивається мастит.

Сам фермер усі претензії відкидає. Каже, що селяни скаржаться на нього через конкуренцію. І запевняє, що таке утримання худоби має науковий підхід, яке називається безприв'язна технологія. За його словами, досвід канадських фермерів свідчить, що мороз корів оздоровлює.

Наразі всі порушення має з'ясувати поліція, яка розпочала слідство. 

«За ознаками кримінального правопорушення, передбаченого частиною першою статті 299 ККУ, а саме жорстоке поводження з тваринами. Пообіцяли контролювати ситуацію і зоозахисники, які планують звернутися до юристів та Держпродспоживслужби», — повідомили у поліції.

Раніше повідомлялося, що на Львівщині фермера звинувачують у знущаннях над тваринами.

Виконано за допомогою Disqus