Україна та ОАЕ підписали меморандум про створення аграрного хабу

16 лютого 2021 120 0
Україна та ОАЕ підписали меморандум про створення аграрного хабу
Офіс Президента

У межах офіційного візиту до Об’єднаних Арабських Еміратів Президент України Володимир Зеленський зустрівся зі Спадкоємним принцом Абу-Дабі, заступником Верховного головнокомандувача Збройних сил ОАЕ шейхом Мухаммадом бін Заїдом Аль Нагаяном. У межах офіційного візиту українська делегація підписала низку меморандумів та контрактів на загальну суму від $3 млрд.

Повідомляється на офіційному сайті Президента.

Співрозмовники відзначили важливість і необхідність підтримки високої динаміки двостороннього політичного діалогу, окрему увагу було приділено питанням торговельно-економічної та інвестиційної співпраці.

«На сьогодні ми маємо вивести на новий рівень наші економічні відносини. Наші народи мають багато контактів, більш дружніми та теплими мають бути й економічні контакти. Впевнений, що ми разом можемо розробити сучасні великі проекти», — наголосив Глава Української держави.

Було відзначено, що обидві країни мають потенціал, щоб у найближчі п’ять років збільшити товарообіг у декілька разів.

Читайте також: Росія поповнила санкційний список українських аграрних компаній

Сторони детально зупинилися на питанні продовольчої безпеки. Володимир Зеленський відзначив, що Україна й надалі залишатиметься надійним постачальником і гарантом продовольчої безпеки не лише ОАЕ, а й інших країн регіону. Існують усі можливості для інтенсифікації агроінвестицій в Україну та збільшення таким чином експорту української аграрної продукції у десятки разів.

«Наші відносини виходять на новий якісний рівень», — зазначив Президент України.

За результатами зустрічі було підписано низку двосторонніх документів.

Виконано за допомогою Disqus