Ціни на молоко стабільні вже 2 місяці поспіль — АВМ

16 лютого 2021 195 0
Ціни на молоко стабільні вже 2 місяці поспіль — АВМ
pexels.com

Згідно з моніторингом Асоціації виробників молока, ціни на молоко тримають позиції вже майже два місяці. Про це повідомляє відомство.

Так, ціни на всі ґатунки молока залишаються незмінними:екстра ― 12,15 грн/кг, вищий ― 11,7 грн/кг, перший ― 11,08 грн/кг, середньозважена ― 11,64 грн/кг. Діапазон коливань цін на середні та великі партії молока екстрґатунку по регіонах був таким:

  • Північ та Центр ― 11,7−12,45 грн/кг;
  • Південь ― 11,7−12,45 грн/кг;
  • Схід ― 11,6−12,4 грн/кг;
  • Захід ― 11,6−12,35 грн/кг.

Читати також: Українське молоко може стати лідером на світовому ринку

«Чи не вперше ціни на молоко утримують свої позиції тривалий час. Проте такий розвиток подій був прогнозованим і попередньо очікувалось, що сезонне зниження буде зміщеним у часі в зв’язку з низькою рентабельністю виробництва та дефіцитом сировини», — розповідає Володимир Андрієць, аналітик Асоціації виробників молока.

Зазначається, що у попередні роки низхідний тренд брав свій початок з кінця січня, проте минулого року вже наявний тоді дефіцит молока відтермінував початок сезонного зниження, яке почалося з другої половини лютого.

«На даний час очікується, що рух цін у бік зниження можливий не раніше середини березня, коли на ринку буде з’являтися більша кількість молока», — підсумував Андрієць.Нагадаємо, до пілотного проєкту з контролю сирого молока додадуть нові області.

Читати за темою: У 2020 році скоротилося надходження сировини на переробку промислового молока

Виконано за допомогою Disqus