Попит на силосну кукурудзу в аграріїв щорічно зростає на 20%

17 лютого 2021 87 0
Попит на силосну кукурудзу в аграріїв щорічно зростає на 20%
Kurkul.com

Щорічно в аграріїв попит на насіння силосної кукурудзи зростає як мінімум на 20%. Про це йдеться у матеріалі «Кукурудзяний всесвіт. Історія UNIVERSEED» на Latifundist.com.

За повідомленням, ще зовсім недавно культурі приділялося мало уваги. Фахівці приходять до того, що тільки спеціалізовані гібриди дозволяють отримати більш поживні корми, краще підходять для потреб тваринництва.

Як зазначається у матеріалі, в портфелі UNIVERSEED компанії LNZ Group є 5 силосних гібридів кукурудзи. Силосні Leafy і Leafy-Floury гібриди кукурудзи з борошнистим типом зерна вирощують уже протягом 25 років. За цей час вони пройшли перевірку агротехнологічних характеристик і поживної цінності молока, отриманого в результаті споживання коровами корми з кукурудзи.

«Зараз такі гібриди вважаються окремим видом і стають популярними в Україні», — зазначив Роман Франчук, директор із аграрного виробництва компанії LNZ Group.

Читайте також: У NAPG розповіли, за якими характеристиками відбирають гібриди UNIVERSEED для України

Агрономи знають, що якщо у зернової кукурудзи над качаном 6-8 листів, то у силосної — від 12 до 18. Крім того, у силосної кукурудзи початок розташований максимально низько. Адже те, що нижче качана, є непродуктивною частиною рослини для силосу. І одним з важливих відмінних ознак силосної кукурудзи є борошнисте зерно.

«У силосної кукурудзи зерно на 98% пухке, а скловидність — не більше 2%. Тобто зерно розбивається вже при зборі цієї культури і потім разом із зеленою масою добре засвоюється тваринами. Тоді як при створенні насіння товарної кукурудзи селекція спрямована на високий показник скловидності зерна, щоб воно було твердим і не розсипалося», — пояснив Роман Франчук.

До слова, гібриди силосної кукурудзи UNIVERSEED встигли зарекомендувати себе на українському ринку. І посуха 2020 р. не спровокувала зниження врожайності культури.

Виконано за допомогою Disqus