В Україні впроваджується ефективна система агрострахування

18 лютого 2021 36 0
В Україні впроваджується ефективна система агрострахування
Kurkul.com

Вчора, 17 лютого, на засіданні Уряду схвалено законопроєкт, яким запроваджується  новий інструмент підтримки аграріїв — агрострахування. Про це повідомляє пресслужба Міністерства розвитку економіки, торгівлі і сільського господарства України.

«Державна підтримка агрострахування є ефективним інструментом у багатьох країнах світу. Ми всі розуміємо, наскільки ця підтримка є важливою і довгоочікуваною для українських фермерів, особливо коли говоримо про глобальні зміни клімату та передбачувані погодні умови, такі, наприклад, як посуха», — прокоментував Ігор Петрашко, міністр розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України.

Прийняті зміни чітко визначають: механізм надання держпідтримки, учасників ринку, об’єктів страхування, страхових продуктів, страхових ризиків, страхових випадків, вимог до договорів. 

«Документом скасовується положення щодо страхування сільськогосподарської продукції через Аграрний страховий Пул, який не був прозорим фільтром для професійного та відкритого відбору страховиків. Натомість прийнятий законопроєкт висуває чіткі вимоги до страхових компаній та контроль за ними, забезпечує прозорість та транспарентність», — йдеться у повідомленні.

Читати за темою: В Україні розробляють механізми для боротьби з посухою

Виконано за допомогою Disqus