Українські аграрії не страхують врожай через недовіру до страхових компаній

6 квітня 2021 27 0
Українські аграрії не страхують врожай через недовіру до страхових компаній
Kurkul.com

В Україні попри посуху та інші загрози — аграрії не страхують врожай через недовіру до страхових компаній. Повідомляє fbc.ua.

«Так, зокрема, аграрії Кіровоградщини того року не страхували врожай, навіть, зважаючи на те, що степ є зоною ризикового землеробства. Як пояснюють самі аграрії — все через те, що мали гіркий досвід минулих років. Мовляв, страхова компанія зробила все для того, щоб нічого компенсувати. До всього — сам механізм відшкодування збитків надто складний. На Кіровоградщині на різних посівних площах минулого року зібрали лише 30-50% від очікуваного врожаю», — йдеться у повідомленні.

Водночас представники страхових компаній стверджують, що потрібно по-пунктно виконувати умови договору, лише тоді покриються усі збитки.

Очікується, що боротись за права аграріїв на Кіровоградщині буде так званий страховий комісар. Як розповіли в інституті сільського господарства, з 2021 року виконуватимуть функцію посередника, страхового комісара, між страховими компаніями та аграріями.

Нагадаємо, на засіданні Комітету ВРУ з питань аграрної та земельної політики було розглянуто законопроєкт 5104, яким запроваджується ще один інструмент підтримки аграріїв — страхування сільськогосподарської продукції з державною підтримкою

Виконано за допомогою Disqus