На Дніпропетровщині затримано злочинців, які здійснювали напади на фермерів

22 лютого 2021 283 0
На Дніпропетровщині затримано злочинців, які здійснювали напади на фермерів
pixabay.com

У Дніпропетровській обл. затримали злочинну групу, яка побила і утримувала в ув'язненні фермера, щоб вкрасти урожай. Про це повідомляє Національна поліція області.

Як встановили поліцейські, організував діяльність злочинної організації, яка здійснювала рейдерські захоплення, 48-річний киянин. У помічники взяв мешканців столиці, Дніпропетровської, Запорізької та Херсонської областей. У поле зору зловмисників потрапляли виключно фермери: аби заволодіти їхнім майном, постраждалим погрожували фізичною розправою, навіть вбивством. Надалі скоювали озброєні напади на працівників фермерських господарств. Якщо такі методи не діяли — викрадали аграріїв.

Читати також: На Миколаївщині шахрай заволодів сільгосппродукцією на понад 1 млн грн

«Так, восени 2020 р. учасники угруповання викрали фермера, силою змусили його працівників залишити місце роботи та утримували потерпілого до того часу, поки не зібрали урожай. Надалі на підставі підроблених документів переоформили фермерське господарство на свою підставну особу», — йдеться у повідомленні.

У ході досудового розслідування правоохоронці встановили всіх учасників, які брали участь у захопленні майна фермерів, та затримали організатора та трьох учасників злочинної організації. Крім того, провели санкціоновані обшуки на території Києва, Запоріжжя, Дніпропетровської та Херсонської областей: вилучили зброю, автомобілі зловмисників, «чорнові» записи, радіостанції, господарську документацію, печатки різних товариств та інші речі, які використовувалися у злочинній діяльності.

За скоєне організатору та учасникам злочинної організації може загрожувати до 15 років ув’язнення. 

Читати за темою: На Запоріжжі розкрито замах на умисне вбивство фермера

Виконано за допомогою Disqus