Через претензії до Corteva фермер залишився без насіння

23 лютого 2021 2465 0
Через претензії до Corteva фермер залишився без насіння

Попри внесену передоплату за насіння Pioneer, компанія Corteva прострочує терміни поставки насіння, або взагалі може залишити без посівмату. Про це розповів Геннадій Костенко, керівник ФГ «Кайман-А» у матеріалі «Геннадій Костенко: Після претензії за затримку постачання залишився без насіння взагалі» на Kurkul.com.

За словами фермера він замовив 300 мішків насіння кількох гібридів на суму 1,2 млн грн.

«На момент укладання договору, коли вони назвали ціну, була суттєва різниця між вартістю насіння для мене і для агрохолдингу, ціни якого я знав. Проте я хотів «в білу» купити насіння. Навіть довелось зробити кілька дзвінків, щоб мені знижку надали. Потім вони ще просили не розголошувати цю інформацію», — розповів Геннадій Костенко. 

Він додав, що договір було підписано, згідно з яким була проведена передоплата у розмірі 355 тис. грн. Поставити насіння компанія повинна була 30 грудня 2020 року.

Проте компанією Corteva було прострочено терміни поставки насіння на місяць. Після численних розмов з регіональними торговими представниками, фермер, згідно з умовами договору, написав лист-претензію. Але після скарги компанія вирішила взагалі не поставляти насіння фермеру і виплатити йому компенсацію у розмірі 13 тис. грн.

«Я їм дзвонив, вони казали що насіння немає. Як таке може бути? Це тільки для мене немає? Передплату мені повернули на днях. Тобто компанія 3 місяці користувалась моїми грошима, а зараз перед посівною залишила мене без посівмату. Бачив, що ви писали про те, що Corteva продає фермерам в рази дорожче ніж холдингам і що до фермерів на низькому рівні відношення. Оскільки сам це відчув, не став мовчати, адже таке ставлення до фермерів мене обурює», — підсумував аграрій.

Виконано за допомогою Disqus