Названо найсмачніші гібриди огірка для переробки

28 лютого 2021 104 0
Названо найсмачніші гібриди огірка для переробки
pixabay.com

Минулого тижня відбулося засідання дегустаційної комісії з оцінки консервованих плодів нових гібридів F1 огірка, створених селекціонерами Інституту овочівництва і баштанництва НААН під керівництвом доктора с.-г. наук Оксани Сергієнко. Про це повідомляє пресслужба Інституту овочівництва і баштанництва НААН.

Продукцію оцінювали за органолептичними показниками «колір», «зовнішній вигляд», «аромат», «консистенція», «смак». Всі перспективні гібриди селекції інституту мали високу якість консервованої продукції та перевищили стандарти за «загальною оцінкою».

«Найвищі бали отримала продукція бджолозапильного гібрида огірка корнішонного типу Сонет F1 та партенокарпічного гібрида огірка корнішонного типу Слава F1, які окрім високих продуктивних показників високоякісної продукції відзначаються високою стійкістю до хвороб та букетним розташуванням жіночих квіток у вузлі», — йдеться у матеріалі.

Зазначається, що перевищення цих гібридів за урожайністю над аналогами слало від 16 до 66%. У 2020 р. ці гібриди передано на кваліфікаційну експертизу до Українського інституту експертизи сортів рослин.

Читати за темою: Українські селекціонери вивели сорт цибулі із врожайністю до 40 тонн/га

Виконано за допомогою Disqus