Уряд збільшив суму держдопомоги за Доступними кредитами 5-7-9%

25 лютого 2021 124 0
Уряд збільшив суму держдопомоги за Доступними кредитами 5-7-9%
Kurkul.com

Кабінет міністрів України в черговий раз вдосконалив програму «Доступних кредитів 5-7-9%», збільшивши максимальну допустиму державну допомогу з €200 тис. до €400 тис. на період карантину та протягом шести місяців після його скасування. Про це повідомляє Міністерство розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України.

«Ми постійно в діалозі з бізнесом, чуємо їх запити і намагаємось оперативно реагувати. Знаємо, що деякі підприємства не могли скористатися програмою «5-7-9%», адже до цього за іншими програмами вже могли використати визначений державою ліміт підтримки у €200 тис. Наше чергове вдосконалення, а саме збільшення цього ліміту вдвічі до €400 тис., суттєво розширить коло отримувачів державної допомоги та строки користування підтримкою. Ми прагнемо, щоб бізнес мав ще більший доступ до довгострокових ресурсів, мав можливість інвестувати у свій розвиток і розвиток нашої держави», — прокоментував Ігор Петрашко, Міністр розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України.

Зазначається, що це рішення розблокує проблему, з якою до цього стикалися, наприклад,  аграрії, які, окрім «5-7-9%», є активними користувачами окремих державних програм підтримки АПК. Також нове вдосконалення буде корисним і для середнього бізнесу, який користуючись великими сумами кредитування, міг розраховувати на їх дію лише на певний період (при максимальному обсязі  кредиту у 50 млн грн термін користування складає приблизно до 2 років).

Відтепер у середнього бізнесу буде можливість користуватися кредитами протягом довшого періоду дії програми, тим самим планувати свою діяльність, свої інвестиції, на довший період.

Читати за темою: За держпрограмою 5-7-9% понад 50% кредитів отримали аграрії

Виконано за допомогою Disqus