Експерти розповіли, чим можна замінити соєвий шрот

28 лютого 2021 953 0
Експерти розповіли, чим можна замінити соєвий шрот
pixabay.com

Китайські дослідники експериментальним способом довели, що гарбузова макуха може цілковито замінити соєвий шрот і покращити здоров’я тварин. Про це повідомляється на ScienceDirect.

Одне з останніх досліджень, проведених у КНР,  показало, що макуха з гарбузового насіння, побічний продукт виробництва гарбузової олії, може успішно замінити соєвий шрот в раціоні дійних корів, не маючи негативного впливу на молочну продуктивність.

«Соєвий шрот є відмінним джерелом білка для жуйних тварин завдяки високому вмісту білка і відмінному амінокислотним профілем, однак високі і часто нестабільні ціни на соєвий шрот привели до пошуку альтернативи», — йдеться у повідомленні.

За словами дослідників, макуха із гарбузового насіння має вищу концентрацію сирого протеїну (CP, 598 г/кг), високий вміст лізину (32 г/кг) і метіоніну (18 г/кг) та покращує смакові якості концентратів для жуйних тварин.

Результати комплексного дослідження, у якому вивчались різні показники нових кормів і їх властивості, показало, що гарбузовий продукт може дійсно замінити соєвий шрот в раціоні дійних корів, не справляючи негативного впливу на продуктивність або засвоюваність.

Читайте також: В Україні впроваджують європейські вимоги до благополуччя тварин

Виконано за допомогою Disqus