В Кенії сарану перетворюють на корм та органічні добрива

27 лютого 2021 337 0
В Кенії сарану перетворюють на корм та органічні добрива
iStok

Кенія бореться з одними з найстрашніших нашесть сарани за останні десятиліття. Стартап The Bug Picture запропонував перетворити шкідників в прибуток для фермерів, чиї посіви і засоби до існування знищуються комахами, інформує Reuters.

Незвичайні погодні умови, посилені зміною клімату, створили ідеальні умови для різкого зростання чисельності сарана, яка знищила посіви й пасовища по всій Східній Африці.

The Bug Picture працює зі спільнотами в районі Лайкіпія, Ісіоло і Самбуру в центральній Кенії, щоб зібрати комах і розмолоти їх, перетворивши на багатий білком корм для тварин і органічні добрива для ферм.

Зграї сарани можуть переміщатися на відстань до 150 км (93 милі) в день і налічують від 40 до 80 мільйонів комах на квадратний кілометр.

The Bug Picture платить 50 кенійських шилінгів ($0,4566) за кілограм комах. Їх збирають вночі при світлі смолоскипів, коли комахи менш активні.

Комах сушать, потім подрібнюють і переробляють в порошок, який використовується в кормах для тварин або як органічні добрива.

Читайте також: В'єтнам стане першим у світі виробником вакцини від АЧС

Виконано за допомогою Disqus