Експерт розповів про важливість збереження вологи в посівах кукурудзи

1 березня 2021 102 0
Експерт розповів про важливість збереження вологи в посівах кукурудзи
Latifundist.com

Найважливішими етапами розвитку кукурудзи є фази цвітіння і наливу. Про це розповів менеджер по продуктах MAS Seeds Костянтин Головашич під час «Агрономічного форуму BRIDGES 2021», інформує Latifundist.com.

«Для кукурудзи найважливіші етапи — фази цвітіння і наливу. Якщо кукурудза не отримує 120 мм вологи в період цвітіння і під кінець наливу, то в підсумку отримуємо недостатнє запилення і масу тисячі зерен. Минулий сезон показав, що в багатьох регіонах опадів було катастрофічно мало під час посіву. У період запилення вологи в ґрунті було не так мало, але вона була непродуктивною. Волога йшла на перегнивання залишків», — пояснив Костянтин Головашич.

Він зазначив, що минулий сезон показав, що багато агрокомпанії помилилися на густоті посівів кукурудзи.

«Якщо у вас поле із середнім потенціалом, то сенсу вносити велику кількість насіння — немає. В цілому порада — чим більше FAO, тим повинна бути менше густота. Наприклад, з FAO 250 достатньо 80 тис. насіння», — вважає Костянтин Головашич.

Читати за темою: Аграріям розповіли, як підвищити рівень накопичення вологи в умовах посухи

Також експерт зазначив, що необхідно звертати увагу на глибину посіву кукурудзи. Якщо кукурудза посіяна на глибину 5 см, то на такому ж рівні насіння повинне бути висіяне на всьому полі.

«Необхідно уникати двійників. Тому що якщо через два дні після посіву кукурудза не зійшла, то виходить конкуренція насіння», — додав Костянтин Головашич.

Виконано за допомогою Disqus