В Україні розроблено порядок використання антибіотиків у ветмедицині

2 березня 2021 48 0
В Україні розроблено порядок використання антибіотиків у ветмедицині
Kurkul.com

Мінекономіки розробило та оприлюднило для громадського обговорення проєкт наказу «Про затвердження Порядку використання протимікробних препаратів у ветеринарній медицині». Про це інформує пресслужба відомства.

Документ визначає правила та умови застосування протимікробних препаратів у ветеринарній медицині, обов’язки осіб, які використовують антибіотики; перелік випадків, коли застосування антибіотиків є забороненим, а також заходи, спрямовані на зменшення використання протимікробних препаратів.

Читати також: В Уряді розповіли, скільки коштів отримають фермери у 2021 році

Прийняття наказу забезпечить раціональне використання протимікробних препаратів у ветеринарній медицині, що сприятиме запобіганню виникнення такої проблеми, як стійкість мікроорганізмів до антибіотиків.

«Затвердження Порядку сприятиме упорядкуванню обігу і використання протимікробних препаратів, а також уникненню випадків необґрунтованого їх використання. Як наслідок — це позитивно вплине на здоров’я не лише тварин, але й людей», — зазначив Сергій Глущенко, заступник Міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України.

Читати за темою: В Україні впроваджують європейські вимоги до благополуччя тварин

Виконано за допомогою Disqus