Аграрії Полтавщини готуються до весняно-польових робіт

8 березня 2021 51 0
Аграрії Полтавщини готуються до весняно-польових робіт
Kurkul.com

В Полтавській обл. триває підготовка до проведення комплексу весняно-польових робіт. Господарства продовжують закуповувати матеріально-технічні ресурси, проводять підготовку техніки. Про це інформує Департамент агропромислового розвитку Полтавської ОДА.

Зазначено, що насіння ярих культур для проведення весняно-польових робіт засипано в повному обсязі. Нині відбувається його доробка до посівних кондицій.

«В 2021 р. для засіву на Полтавщині підлягає близько 1,4 млн га, з них ярих зернових та зернобобових культур — у межах 800 тис. га, під картоплю та овочі відводиться близько 80 тис. га», — йдеться у повідомленні.

Сільськогосподарські товаровиробники уклали договори з фірмами-дистриб’юторами на постачання мінеральних добрив та пестицидів. Основна увага приділена ґрунтовим гербіцидам і протруювачам насіння, які першочергово будуть потрібні на проведення комплексу весняно-польових робіт.

Також в ОДА зазначили, що машинно-тракторний парк сільськогосподарських товаровиробників області на 95% готовий  до проведення комплексу весняно-польових робіт.

Читати за темою: 

Виконано за допомогою Disqus