Завдяки диференційному внесенню добрив витрати зменшуються на 17% — досвід

9 березня 2021 90 0
Завдяки диференційному внесенню добрив витрати зменшуються на 17% — досвід
BASF

Через зміну кліматичних умов суттєво змінюються підходи до ведення господарств. Підприємства все більше переходять на типи обробітку землі, які зберігають вологу в ґрунті: No-Till, Strip-till, Mini-Till. Також використовують новішу техніку та застосовують технологічні інновації, які, зокрема, зменшують пестицидне навантаження на землю. Про це йшлось під час чергової зустрічі аграріїв-учасників Клубу новаторів BASF, інформує пресслужба компанії.

Зазначається, що у 2020 р. разом із Новаторами компанія BASF протестувала диференційне внесення на 430 га землі. Результатом тестування стало зменшення витрат на внесення в середньому на 17%.

«Особливість технології в тому, що вона дозволяє більш точно розподілити норми витрати препарату залежно від інтенсивності розвитку біомаси, забезпечуючи при цьому ефективний контроль хвороб та високий рівень врожайності. Найголовніше — її використання  виправдане та надзвичайно актуальне для прорахунку економічної складової при веденні господарської діяльності», — зазначили в пресслужбі.

Також на допомогу аграріям приходять сучасні технологічні розробки такі як xarvio™ FIELD MANAGER. Платформа може моніторити та аналізувати зібрані дані про зони поля в одному місці. Це дає змогу прийняти зважені рішення щодо захисту та обробки посівів протягом усього сезону. xarvio™ FIELD MANAGER надає рекомендації щодо норм висіву, стратегії підживлення культур та їхнього захисту.

«Завдяки цьому європейські аграрії зуміли збільшити свої прибутки в середньому на 32 євро з гектара у порівнянні з тими підприємцями, які застосовували стандартні рішення. 2021 року експерти BASF Agricultural Solutions продовжать підтримувати та допомагати українським аграріям впроваджувати ефективні технології для отримання високих врожаїв», — додали у BASF.

Нагадаємо, цього року компанія BASF пропонує аграріям, які вирощують зернові та олійні культури, ряд акційних пропозицій при купівлі хімічних засобів захисту рослин

Виконано за допомогою Disqus