Ціни на с/г продукцію — огляд за 12 березня від Zernotorg.ua

12 березня 2021 9727 0
Ціни на с/г продукцію — огляд за 12 березня від Zernotorg.ua
Kurkul.com

Ціни на основні с/г культури, оприлюднені у новині, наведені на основі даних CPT — умов доставки до воріт порту. Основні порти, що закуповують с/г культури, знаходяться в Одеській та Миколаївській областях. Повідомляє Kurkul.com, згідно з даними ресурсу Zernotorg.ua.

Читати за темою: Зерно, дизель і валюта     

Станом на 12 березня в портах України ціни на зернові та олійні майже стабілізувались. Незначна зміна індикативів відмічалась в портах Одеської обл. — на 83 грн/т зросла ціна соняшника. В порту Миколаєва соняшник зафіксувався на позначці 22 283 грн/т.

Нагадаємо, вчора, 11 березня 2021 р., ціни на соняшник знову били рекорди сезону. Аналітик компанії Zernotorg.ua Олександр Тищенко назвав причини такого стрімкого подорожчання.

«Чуда не відбулось і скорочення світового виробництва загалом і в Україні зокрема дає про себе знати. За шість місяців 2020/21 МР експорт соняшникової олії нижчий на 68,5 тис. тонн в порівнянні з минулим сезоном. При цьому імпортний попит на українську соняшникову олію, попри високі ціни, залишається стабільним. Окрім цього в поточному сезоні, через зниження виробництва, наростили імпорт соняшникового насіння Туреччина, Румунія і Болгарія. Ці фактори підтримують ціни на соняшник, олію і шрот в Чорноморському регіоні», — зазначив він.

Раніше аграрії прогнозували, що цьогоріч ціна на соняшник впаде і не триматиметься на високому рівні.

Читайте також: Світові ціни на зерно знову знижуються

Підібрати вигідні варіанти продажу зерна можливо за допомогою сервісу Підбір Угод від Zernotorg.ua. Сервіс щоденно аналізує  реальні пропозиції, обчислює вартість логістики та сортує варіанти продажу за розміром прибутку.

Виконано за допомогою Disqus