Фахівці BASF працюють над створення нових високоврожайних гібридів пшениці

12 березня 2021 156 0
Фахівці BASF працюють над створення нових високоврожайних гібридів пшениці

Експерти підрозділу BASF Agricultural Solutions під час Online Seed Forum – 2021, спонсором якого став агродепартамент, поділилися підсумками та прогнозами розвитку насіннєвого портфеля компанії. Повідомляє пресслужба BASF.

Тьєррі Мену, керівник бізнес-напряму насіння, гібридів та польових культур у регіоні Європи, Близького Сходу та Африки, розповів, що передові науковці та селекціонери з усього світу (Канада, США, Франція, Австралія, Німеччина та Україна) десятки років працюють над новими гібридами й сортами, адаптованими до складного клімату та високоврожайними. Зокрема, це стосується таких напрямків як озимий ріпак (перша насіннєва пропозиція агродепартаменту в Україні), гібриди соняшнику та пшениці. 

«Світовий ринок насіння щороку продовжує свій ріст на 6-7%. Україна — важливий гравець на ньому. Пшениця для місцевої економіки — одна з головних як експортних, так і внутрішніх культур. Однак, зважаючи на зміни клімату та нестабільні погодні умови вирощувати її стає дедалі важче. Тому все більшого значення набуває якісне насіння з високим потенціалом та гарною врожайністю, яке за кілька років представить ринку компанія BASF», — наголосив Тьєррі Мену.

За словами Тараса Костини, керівника напрямку маркетингу насіння департаменту BASF Agricultural Solutions, в Україні компанія пропонує насіння озимого та ярого ріпаку, соняшнику, а також проводить роботу в напрямку гібридної пшениці.

«Для наших селекціонерів важливо, щоб культури були адаптовані до українських умов. Наприклад, для ярих культур цінними є посухостійкість та стійкість до стресових умов, а для озимого ріпаку та пшениці — зимостійкість», — додав він.

Насіннєвий ринок України має значний потенціал для розвитку. По всьому світу зростає запит на вищі врожаї олійних та зернових культур без додаткового збільшення площ. Згідно з останнім звітом USDA, цьогоріч світове виробництво пшениці зросте до рекордних 776,8 млн т. І Україна в цьому процесі відіграє важливу роль.

«Якщо характеризувати минуле, сьогодення та майбутнє насіннєвого бізнесу BASF  в Україні, то постачання якісних ЗЗР, с/г рішень та інноваційних технологій для збільшення прибутку – це про минуле й теперішнє. Майбутнє ж — за системним підходом, який поєднує в собі високоякісне насіння, потужний захист та цифрові рішення. Тому компанія працює над виведенням на ринок гібридів пшениці, які разом з якісними ЗЗР та інноваційними сервісами допоможуть аграріям сповна розкрити потенціал рослини й забезпечити високий врожай», — зазначив Матіас Хорш, директор з маркетингу департаменту BASF Agricultural Solutions в Україні, Молдові та країнах Кавказу.

Щороку компанія інвестує близько мільярда євро у розробку та дослідження нових діючих речовин. Свідченням цього є інноваційне портфоліо з лінійкою унікальних технологій захисту посівів, насіння, а також цифрових рішень. Завдяки чому BASF допомагає аграріям оптимізувати ведення бізнесу, забезпечити його сталий розвиток, відповідальне ставлення до довкілля та знизити пестицидне навантаження на ґрунт без втрати майбутнього врожаю.

Читайте також: Завдяки диференційному внесенню добрив витрати зменшуються на 17% — досвід

Виконано за допомогою Disqus