У єдиного в Україні колгоспу хочуть відібрати державні землі

17 березня 2021 389 0
У єдиного в Україні колгоспу хочуть відібрати державні землі

У селі Кавказ на Миколаївщині досі офіційно працює єдиний в Україні «Колгосп «Прометей». Проте у господарства хочуть відібрати землі. Про це розповів директор Микола Скорий у матеріалі «Єдиний колгосп 21 століття хочуть знищити» на Kurkul.com.

«Розумієте, ні для кого не секрет, що Миколаївщина в плані рейдерства — феноменальний регіон. На початку 2019 року я дізнався, що Держгеокадастр роздає нашу колгоспну землю. У мене землю хотіли забрати, подавав заяви до правоохоронних органів, судився. Але фактично на той момент ДГК не давав нам можливості провести інвентаризацію і зареєструвати ці землі згідно з новими вимогами законодавства, у них вона значиться, як вільна, того й хотіли роздати по 2 га «всім охочим». Байдуже, що ми ті землі обробляємо», — розповів фермер.

Микола Скорий зазначив, що вони з головою Лепетівської сільради зверталися до начальника відділу колишнього Держземагентства Березнегуватського району Миколаївської області Віктора Недогона, підписи якого стоять на сумнівних документах за 2013 рік.

«Але він раптово пішов у відпустку на два тижні, а у телефонній розмові взагалі відмовився відповідати на питання. Його заступник Сергій Безуб просто закрився у кабінеті. Якось в Одесі на комісії приїхали з чемоданами документації, адже все зроблене ще при Радянському Союзі. Ми 10 років (із 2007 по 2017-18 роки) судилися з місцевими адміністраціями, бо в нас усю землю як тільки не хотіли забрати. Дуже багато було судів», — пояснив Микола Скорий 

За його словами, наразі їх усе одно постійно «футболять» у місцевих органах юстиції, в Одесі.

«Дійшли вже до Києва. Тепер через суди домагаємося і поступово реєструємо всі земельні ділянки. Якщо по закону у нас внесено все в реєстри, то вважається, що це державна власність, і ніхто не має права на ту землю. Хіба з нашого дозволу. Але зараз уся апаратура, техніка працює так, що можна підробити що завгодно», — додав аграрій.

Виконано за допомогою Disqus