На Вінниччині виявлено спалах АЧС

25 березня 2021 349 0
На Вінниччині виявлено спалах АЧС
Kurkul.com

У с. Пиків Хмільницького р-ну Вінницької обл. на території фермерського господарства офіційно підтверджено спалах небезпечного вірусного захворювання — африканської чуми свиней (АЧС). Про це інформує Головне управління Нацполіції у області.

«У населеному пункті розгорнуто діяльність карантинного посту, де поліцейські спільно з представниками Держпродспоживслужби вживають заходів щодо ліквідації та недопущення поширення хвороби», — йдеться у повідомленні.

Зазначається, що для убезпечення населених пунктів від поширення небезпечного захворювання, рішенням протиепізоотичної комісії встановлено карантинні обмеження на території Іванівської, Уланівської сільських територіальних громад, Калинівської та Хмільницької міських територіальних громад.

«Поліцейські забезпечують контроль щодо недопущення ввезення та вивезення продуктів тваринного походження без відповідних документів. Встановлені карантинні заходи завершаться після 40 днів після виконання комплексу ветеринарно-санітарних заходів», — наголосили у відомстві.

Читати за темою: У Китаї виявили нові штами АЧС

 

Виконано за допомогою Disqus