Аграрій поділився досвідом впровадження нових підходів у живленні культур

20 березня 2021 1013 0
Аграрій поділився досвідом впровадження нових підходів у живленні культур
Kurkul.com

Інтеграція нових, адаптованих під сучасні реалії технологій живлення культур — першочергова необхідність для будь-якого господарства. Про це розповів Тарас Корнієнко, заступник головного агронома агрогрупи «Агрейн» у матеріалі «Тарас Корнієнко: Агросезон 2021 стане роком нових підходів у живленні культур, виборі ФАО кукурудзи та до технології вирощування» на SuperAgronom.com.

«У нинішньому сезоні будемо робити акцент на міжрядному обробітку, будемо вносити додатково КАС, особливо на легких ґрунтах. А загалом азотні добрива плануємо вносити у три етапи, під кожну фазу розвитку давати певну необхідну кількість азоту», — розповів аграрій.

Він підкреслив, що ефективність цього технологічного прийому забезпечить ще одна «обновка»: минулого року компанія придбала 360 SoilScan — прилади для вимірювання азоту в ґрунті, та N-тестери, що визначають дефіцит цього елементу в рослині.

«За цими двома показниками ми робимо корегування по азотному живленню, враховуючи також і погодні умови, передусім наявність вологи. Тож тепер у кожний вегетативний період будемо вносити певну кількість добрив, відповідно до потреб рослин», — наголосив головний агроном агрогрупи «Агрейн».

Читайте також: Агротренди: Діюча речовина чи рецептура — що вирішує ефективність фунгіциду

Як додав Тарас Корнієнко, питанням зміни підходів до живлення в компанії займаються вже досить давно (експериментуючи, шукаючи найліпші технологічні прийоми). Хоча торішній досвід також вніс певні корективи.

«Наприклад, в основне внесення під кукурудзу ми дамо дещо меншу дозу. Але головна зміна полягає в тому, що минулого року ми випробували технологію додаткового підживлення кукурудзи КАСом. Для цього придбали спеціальне обладнання — Y-Drop. Ним можна підживлювати рослини, в разі потреби, аж до викидання волоті. Застосували цю технологію на 2,5 тис. га й отримали дуже добрий результат», — розповів Тарас Корнієнко.

За його словами, цьогоріч цей метод уже внесено в техкарту як типовий елемент на всіх посівах.

«Також ще докупили культиватори міжрядного обробітку, адже переконалися, що ця операція також дуже позитивно впливає на підвищення врожайності», — резюмував аграрій.

Виконано за допомогою Disqus