Власник Імперії-Агро назвав причини банкрутства компанії

19 березня 2021 2172 0
Юрій Оцабрик, власник компанії «Імперія-Агро»
latifundist.comЮрій Оцабрик, власник компанії «Імперія-Агро»

Компанія «Імперія-Агро», яка свого часу входила в п'ятірку найбільших гравців в сегменті дистрибуції на українському агроринку, три роки тому припинила своє існування. Причини розпаду назвав Юрій Оцабрик, власник компанії, в інтерв’ю «Після Імперії-Агро: Сім граней життя Юрія Оцабрика» на Latifundist.com.

За його словами причин припинення існування компанії було багато. І критична ситуація виникла не за один день.

«Звичайно, коли у нас виник конфлікт з «ТАСкомбанк», його можна було дозволити по-іншому. Багато компаній успішно виходили з набагато більш складних ситуацій, ніж наша», — зазначив Юрій Оцабрик.

На його думку, головною помилкою стало те, що у компанії допустили таке загострення конфлікту, який вийшов далеко за рамки корпоративного. І тоді сталося те, що відбувається з банками, коли всі їхні вкладники приходять за депозитами одночасно. 

Читати також: Дмитро Оцабрик: Найстрашніше, що може відбуватися між співвласниками — це гроші

«Банки закрили рахунки. Фермери вимагали товар. Компанії, які поставляли нам товар, намагалися забрати його назад зі складу. З клієнтами, які придбали у нас товар на умовах передоплати, потрібно щось робити. На компанію повисло також багато інших зобов'язань. Всі ці фактори склалися разом — і виникла паніка. Вона зупинила роботу компанії», — пояснив власник «Імперії-Агро».

Він зазначив, що багато факторів, яких можна було б уникнути, завели компанію в мінус, привели до нарощування закредитованості. Одні кредити планували замінити іншими — дешевими кредитами іноземних банків. Також планували наростити інвестиції.

«Тут все просто — великий бізнес завжди зазнає великих збитків. Коли ви укладаєте великий контракт, а він з якихось причин зривається, втрачаються великі гроші. І для нас на той момент історія з добривами з Узбекистану, дійсно, стала тією іскрою, з якої розгорілася пожежа, адже контракт був на 100 млн грн. А добрива з-за кордону не приїхали», — каже Юрій Оцабрик.

 

Виконано за допомогою Disqus