Громада з Полтавщини планує створити аграрне підприємство

24 березня 2021 158 0
Громада з Полтавщини планує створити аграрне підприємство
Kurkul.com

На Полтавщині громада планує створити аграрне підприємство «Опішня-Агро». Повідомляє kolo.news.

«Один зі шляхів подальшого розвитку громади – у діяльності комунального підприємства «Опішня-Агро», яке буде вести сільське господарство, теплиці та вирощуватиме аграрну продукцію. Максимально будемо займатися тими видами робіт, де потрібна ручна праця, — розповів голова громади Микола Різник.

За його словами це дасть для громади, по-перше, створення додаткових робочих місць. По-друге, вирощена у теплицях продукцію використовуватиметься для внутрішнього споживання, для шкіл, садочків та реалізації її під власним брендом. По-третє, за рахунок обробітку землі, громада зможе забезпечувати діяльність підприємства та наповнювати бюджет.

«Для втілення цієї ідеї у громаді є все необхідне: земля, місця для відновлення ферми та будівництва теплиць, люди, які вже зараз готові приступити до таких видів робіт. Незабаром з’явиться і техніка, а для вирощування зелені та овочів планують збудувати сучасні теплиці з крапельним поливом, а на місці нині покинутих в одному із сіл ферм зведуть ангари для зерна», — йдеться у повідомленні.

Будівництво теплиць та обробіток перших гектарів комунальної землі планують розпочати вже цього року.

Читайте також: Агровиробників навчать ефективному управлінню бізнесом

Виконано за допомогою Disqus