Фермери дали прогноз урожаю 2021 року

24 березня 2021 8683 0
Фермери дали прогноз урожаю 2021 року
Kurkul.com

За прогнозом на 2021 р. Міністерство розвитку економіки, торгівлі і сільського господарства аграрії зберуть 75,1 млн т зернових, що на 14,6%  більше, ніж у 2020 р. Проте фермери говорять, що поки рано робити прогнози, адже все може змінитися влітку цього року. Про те, чого чекати українським сільгоспвиробникам повідомляють Vesti.ua.

Зокрема, Олександр Левицький, фермер з Чернігівської обл. зазначив, що про конкретні прогнози говорити рано. 

«Стартові умови цього року кращі. Склалися сприятливі умови для озимої групи, але все вирішиться в травні. Вся надія на достатню кількість опадів. Про пізню групу рано говорити, я б прогнозів не давав. Може трапитися посуха, спека. Минулого року в червні давали оптимістичні прогнози, а в серпні пів країни опинилося на межі катастрофи через посуху», — сказав він.

Читати також: Світові запаси олійних скоротяться до 5-річного мінімуму — прогноз

Видання зазначає, що в коментарях у міністра під постом про рекордні врожаї з'явилося чимало фермерів зі скептичними заявами. Фермер з Яготина Василь Гопкало впевнений, що такий прогноз вигідний переробним підприємствам, щоб знизити закупівельні ціни.

Олександр Левицький також не виключає штучний прогноз. За його словами ціни намагаються «збити».

«Високі прогнози часто дають, щоб здешевити продукцію. Навіть в глобальних звітах, що впливають на вартість всіх культур на біржі можна побачити інформацію про збільшення резервів. Ймовірно, це штучне збивання ціни», — зазначає він.

Читати за темою: Світове виробництво пшениці збільшено до рекордних 776,8 млн т

Виконано за допомогою Disqus