Азербайджан впроваджує нові вимоги до імпорту українського м’яса

21 березня 2021 133 0
Азербайджан впроваджує нові вимоги до імпорту українського м’яса
Kurkul.com

У квітні для українських експортерів м’яса буде запроваджено нові правила торгівлі з Азербайджаном. Про це інформує UkraineFood.org.

Азербайджан є важливим торговельним партнером України. Так, за підсумками 2019 р., обсяг експорту української продукції до цієї країни у вартісному еквіваленті досяг $100 млн. Наразі до Азербайджану постачаються м’ясом, корми для галузі тваринництва, цукор, молоко та молочні продукти, яйця та ін. 

Читати також: ЄС з 20 березня відновить імпорт української курятини

Держпродспоживслужба України та Агентство з безпеки харчових продуктів Азербайджанської Республіки підписало нову Угоду з безпеки харчових продуктів.

«Підписання Угоди допоможе нам вивести двосторонню співпрацю на новий рівень, зробити ринки доступнішими для представників бізнесу, що, своєю чергою, значно збільшить надходження до державного бюджету», — зазначила очільниця Держпродспоживслужби Владислава Магалецька.

Нові правила експорту та імпорту між Україною та Азербайджаном діятимуть з 13 квітня 2021 р., коли втратить чинність Угода про співробітництво в галузі ветеринарії, підписана ще 12 березня 1993 р.

Читати за темою: Найбільший у світі виробник м'яса виготовлятиме рослинну продукцію

Виконано за допомогою Disqus