Експорт української сільгосппродукції до КНР зріс удвічі за минулий рік

30 березня 2021 22 0
Експорт української сільгосппродукції до КНР зріс удвічі за минулий рік
Kurkul.com

Понад 60% ячменю Україна експортує до КНР, саме тому країни зацікавлені у пом’якшенні умов експорту цієї культури для українських компаній. Про це говорили під час зустрічі Голова Держпродспоживслужби Владислава Магалецька і Надзвичайний та Повноважний Посол КНР в Україні Фань Сяньжун, інформує Урядовий портал.

«Сьогодні Китай є незамінним торговельним партнером України. Тільки за минулий рік експорт українських товарів до Піднебесної виріс майже у 2 рази, а в 2019 р. збільшення склало 63%. Загалом же на поставки товарів до Китаю приходиться 14,5% від усього експорту України. Левова частка з них — продукція агропромислового комплексу», — зазначила Владислава Магалецька.

У галузі ветеринарії сторони домовилися розширювати перелік акредитованих українських підприємств на дозволені види продукції. Також досягнуті домовленості щодо активізації діалогу стосовно акредитації українських бобових та пшениці.

Читати також: Туніс планує збільшити імпорт української пшениці та кукурудзи

Окремо Владислава Магалецька та Фань Сяньжун обговорили умови та необхідні кроки для взаємної торгівлі рибною продукцією. Також було наголошено, що українські виробники кормів для тварин зацікавлені у виході на китайський ринок.

Напередодні Держпродспоживслужба спільно з Державним підприємством «Агентство з ідентифікації і реєстрації тварин» погодили Сертифікат здоров’я на експорт меду з України до КНР. Тому на зустрічі також обговорювалося прискорення акредитації українських виробників меду, які планують постачати власну продукцію до КНР.

«Переконана, що взаємовідносини наших держав будуються на фундаменті довгострокового співробітництва та партнерства. Так що попереду ще багато звершень і спільних проєктів», — підкреслила Владислава Магалецька.

Читати за темою: Україна скоротила експорт пшениці майже на 4 млн тонн

Виконано за допомогою Disqus