З квітня почали діяти нові правила торгівлі з Великобританією

5 квітня 2021 78 0
З квітня почали діяти нові правила торгівлі з Великобританією
pixabay.com

Перехідний період щодо Brexit закінчився 31 березня. Тому з 1 квітня почали діяти нові норми регулювання експорту продукції, зокрема м’яса та продуктів тваринництва, до Великобританії. Повідомляє пресслужба Держпродспоживслужби.

«Водночас ввезення підконтрольних товарів із Великої Британії з 1 квітня можливе у разі, якщо вантажі супроводжуються: погодженими двосторонніми формами ветеринарних сертифікатів, які опубліковані на офіційному вебпорталі Держпродспоживслужби в розділі «Сертифікати на імпорт в Україну» — «Велика Британія»; або формами міжнародних сертифікатів, затверджених наказом Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України від 14.07.2020 №1329 «Про затвердження форм міжнародних сертифікатів», — повідомляють у Держпродспоживслужбі.

За словами очільниці відомства Владислави Магалецької для експорту з України до Великобританії вже погоджено 19 ветеринарних сертифікатів. зокрема, йдеться про торгівлю м’ясними напівфабрикатами, молочними продуктами, тваринними жирами та яйцями.

Читайте також: Україна має можливість збільшити товарообіг з Південно-Африканською республікою

Виконано за допомогою Disqus