Звіт USDA щодо посівної та залишків с/г культур спровокував цінове ралі

1 квітня 2021 1692 0
Звіт USDA щодо посівної та залишків с/г культур спровокував цінове ралі
Kurkul.com

На вихід звіту по посівних площах і залишках основних с/г культур від Мінсільгоспу США ф’ючерси на Чиказькій біржі відреагували бичим ралі. Про це йдеться у блозі Zernotorg.ua.

Після публікації даних, котирування по кукурудзі, сої і соєвій олії швидко досягли денного ліміту росту і торги було зупинено. Дані від USDA виявились досить бичими, оскільки залишки по кукурудзі, пшениці і сої суттєво нижчі за показники минулого року на відповідну дату, а прогноз посівних площ під урожай 2021/22 МР по кукурудзі і сої виявився нижче очікувань експертів.

Згідно з оцінками аналітиків USDA, американські фермери засіють 91,1 млн акрів під кукурудзу — це на 2,3% менше прогнозів незалежних експертів, під урожай сої — 87,6 млн акрів, що на 2,7% менше прогнозів.

«Котирування по кукурудзі і соєвих бобах знаходились в консолідації протягом березня, при цьому відмічався процес «накопичення» — гравці активно нарощували додаткові покупки, чекаючи зручного новинного фону для подальшого росту. Хоча по пшениці звіт від USDA виявився не таким бичим, але ріст сусідніх ринків передався і пшеничним ф’ючерсам», — зазначили аналітики.

Це досить гарна новина для українських виробників, оскільки вже сьогодні вітчизняний фізичний ринок продемонструє зростання. При позитивній динаміці на біржових майданчиках український ринок може перервати понижувальний тренд, який триває протягом останніх тижнів і продемонструвати ще один виток росту перед початком нового сезону. Тому фермерам варто уважно стежити за ціновою ситуацією і продавати залишки зернових на зростаючому ринку.

Виконано за допомогою Disqus

Матеріали за темою